Close modal
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου Close modal

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Close search
Αναζήτηση
FOLOVIT - B12 400mg Ενίσχυση του Οργανισμού την Περίοδο της Γονιμότητας και της Εγκυμοσύνης, 28 Κάψουλες​​
-10%

FOLOVIT - B12 400mg Ενίσχυση του Οργανισμού την Περίοδο της Γονιμότητας και της Εγκυμοσύνης, 28 Κάψουλες​​

Κωδικός προϊόντος: 4608
7.60€ 6.84€
Μη διαθέσιμο *Η τιμή ισχύει μόνο για παραγγελίες μέσω eshop
Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 61 Πόντους

Θέλω να ενημερωθώ μόλις έρθει!

Συμπληρώστε το email σας και θα ενημερωθείτε μόλις παραλάβουμε το προϊόν

ΤΟ TOURIKI ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

Το Folivit B12 περιέχει φυλλικό οξύ 400μg και βιταμίνη Β12 2mg, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα του φυλλικού οξέος και της βιταμίνης Β12 στον οργανισμό.

 

  • Το φυλλικό οξύ είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγμα τος Β (βιταμίνη Β9), που ο ανθρώπινος οργανισμός δε μπορεί να συνθέσει. Το φυλλικό οξύ το προμηθευόμαστε είτε μέσω των τροφών (φυσικές μορφές φυλλικού οξέος με μικρή όμως βιοδιαθεσιμότητα), είτε με τη μορφή του συνθετικού φυλλικού οξέος που έχει τη μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Μόνο το 50% κατά μέσο όρο του φυλλικού οξέος των τροφών είναι διατροφικά διαθέσιμο, ενώ η απορρόφησή του παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση μεταξύ των διαφόρων τροφίμων. Επίσης περισσότερο από το 50% της περιεκτικότητας του φυλλικού των τροφίμων χάνεται κατά τη διαδικασία της συντήρησης, της προετοιμασίας και του μαγειρέματος. Το φυλλικό οξύ απαντάται ευρέως στα τρόφιμα με τις καλύτερες πηγές να είναι το συκώτι, τα φρέσκα φασόλια, ο αρακάς, τα φρέσκα πράσινα φυλλώδη λαχανικά – κυρίως το σπανάκι, τα μαρούλια, τα ραδίκια, το λάχανο, αλλά και τα μπρόκολα και τα σπαράγγια. Καλές πηγές φυλλικού οξέως είναι επίσης οι πατάτες και το ψωμί ολικής άλεσης, ενώ τα πορτοκάλια και οι μπανάνες έχουν ικανοποιητικές ποσότητες φυλλικού σε σύγκριση με τα υπόλοιπα φρούτα.
     
  • Η βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη), όπως όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδι αλυτή βιταμίνη, δεν παράγεται στον ανθρώπινο οργανισμό και μοναδική πηγή της είναι η διατροφή και συγκεκριμένα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, δηλαδή το κρέας, το ψάρι, το αυγό και τα γαλακτοκομικά. Η βιταμίνη Β12 δρα συμπληρωματικά με το φυλλικό οξύ συμβάλλοντας στο μεταβολισμό του. Έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, καθώς και οι αυξημένες ανάγκες κατά την κύηση. Η έλλειψη της Β12 μπλοκάρει το μεταβολισμό του φυλλικού οξέος, πράγμα που οδηγεί σε χαμηλή παραγωγή αμινοξέων και νουκλεοτιδίων σε μια απαιτητική περίοδο για την κυτταροδιαίρεση όπως είναι η εγκυμοσύνη.